Εξουσιοδοτημένος Αντιπρόσωπος
admissions@myunifind.com

Μια Σφύζουσα από Ζωή Πανεπιστημιούπολη

Η σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του UNIC αποτελείται από 18 ειδικά οικοδομημένα και ανακαινισμένα κτήρια στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει επενδύσει πάνω από €55 εκατομμύρια σε υποδομές.

Ο συνεχώς αναπτυσσόμενος ρυθμός του σχεδιασμού της πανεπιστημιούπολης, επιτρέπει τη δημιουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και παροχών για την υποστήριξη κάθε ακαδημαϊκού τμήματος. Ολόκληρη η περιοχή αναπτύσσεται και προσανατολίζεται με γνώμονα τη φοιτητική ζωή, προσφέροντας τη δυνατότητα για μια μοναδική κοινωνική εμπειρία, η οποία χαρακτηρίζεται από την επαφή με την κοινότητα, την ποικιλομορφία, τη μάθηση και τη διασκέδαση.

Πέραν των χώρων διδασκαλίας, η πανεπιστημιούπολη προσφέρει πλήρη γκάμα φοιτητικών διευκολύνσεων και υπηρεσιών υποστήριξης. Μπορείτε να περπατήσετε σχεδόν σε κάθε κτήριο στην πανεπιστημιούπολη μέσα σε 15 λεπτά, ενώ υπάρχει μεγάλος δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους φοιτητές που διαμένουν εκτός πανεπιστημιούπολης

Φωτογραφίες Πανεπιστημιούπολης

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται σε απόσταση μερικών λεπτών από το κεντρικό κτίριο της Πανεπιστημιούπολης.

Η αποστολή της Βιβλιοθήκης είναι να δημιουργήσει και να στηρίξει ένα αξιόπιστο περιβάλλον πληροφόρησης, μέσα από στρατηγικές και μηχανισμούς που διευκολύνουν τη διάδοση της παγκόσμιας επιστημονικής γνώσης, τη μάθηση και την έρευνα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόσβαση στην πληροφορία και την καταγεγραμμένη γνώση, την οργάνωση αξιόλογων πηγών πληροφόρησης και τη διεξαγωγή σεμιναρίων για την ανάπτυξη ερευνητικών και άλλων δεξιοτήτων από τους χρήστες-μέλη της.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα από 100,000 έντυπα βιβλία σε όλα τα σχετικά προγράμματα σπουδών, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω του online καταλόγου UniCAT (Aleph). Επιπλέον, παρέχεται πρόσβαση σε χιλιάδες ηλεκτρονικές πηγές μέσω ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books 500,000) και σε ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά (e-journals 30,000) πλήρους πρόσβασης από διάφορους εκδότες, σε όλους τους κλάδους σπουδών.

Όλες οι πηγές πληροφόρησης είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης. Οι ηλεκτρονικές πηγές είναι προσβάσιμες εντός της Πανεπιστημιούπολης. Για πρόσβαση εξ αποστάσεως, απαιτείται ενεργός λογαριασμός χρήστη Βιβλιοθήκης και αλλαγή των ρυθμίσεων διακομιστή (proxy settings) στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται (για περισσότερες πληροφορίες http://www.library.unic.ac.cy/howto/off.html)

Για ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση η Βιβλιοθήκη παρέχει διάφορα εργαλεία αναζήτησης, όπως το EDS, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονη αναζήτηση στις βάσεις δεδομένων, στα η-περιοδικά και στα η-βιβλία, ακόμα και στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης, και να εντοπίσουν με μία αναζήτηση αποτελέσματα από διάφορες πηγές.

Εκτός από μεγάλο αριθμό πηγών πληροφόρησης, η Βιβλιοθήκη παρέχει ένα ευχάριστο περιβάλλον για ατομική ή ομαδική μελέτη με χωρητικότητα 200 θέσεων, με υπολογιστές και δίκτυο Wi-Fi. Διατίθενται επίσης φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, τηλεοράσεις , καθώς και εξειδικευμένα τερματικά με Super Nova (λογισμικό για άτομα με προβλήματα όρασης).

Σημαντικό ρόλο παρέχει και η Υπηρεσία διαδανεισμού, η οποία μέσω συνεργασιών με άλλα κρατικά πανεπιστήμια ή μέσω του British Library Document Supply Centre, στοχεύει στην εξυπηρέτηση όλων των αναγκών των χρηστών. Η Βιβλιοθήκη είναι επίσης μέλος της Κοινοπραξίας Κυπριακών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΚΚΑΒ), η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την εξασφάλιση πρόσβασης πληροφοριακού υλικού με ευνοϊκότερους όρους για όλα τα μέλη.

Το σύνθημά μας είναι εξυπηρέτηση για όλους τους χρήστες, με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης να είναι πάντα έτοιμο να βοηθήσει στην αναζήτηση και χρήση πληροφοριακών πηγών. Διοργανώνονται τακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια, τα οποία βοηθούν τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση και να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η πληροφοριακή παιδεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν από το ακαδημαϊκό περιβάλλον στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του χρήστη.

Οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης επεκτείνονται με σκοπό να εξυπηρετήσουν και την ευρύτερη κοινότητα. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας, όπου άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καλούνται μέσω διαφόρων διαδραστικών δραστηριοτήτων να συμβάλουν στην γνωριμία των παιδιών, 4-12 ετών, με τη Βιβλιοθήκη, καθώς και στην προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Τέλος, η Βιβλιοθήκη έχει επιλεχθεί τα τελευταία χρόνια να λειτουργεί ως Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (European Documentation Centre – EDC) παρέχοντας πρόσβαση σε δημοσιεύσεις, πολιτικές, νομοθεσίες, στατιστικές, πηγές και άλλα στοιχεία σχετικά με την ΕΕ, που είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Uniplex Bookshop & Copy Centre
Το βιβλιοπωλείο Uniplex εφοδιάζει τους φοιτητές με όλα τα απαραίτητα εγχειρίδια και βοηθητικά βιβλία σπουδών, καθώς και εξειδικευμένα βιβλία που δύσκολα μπορούν να βρουν στα τοπικά βιβλιοπωλεία. Διαθέτει επίσης γραφική ύλη, αναλώσιμα και άλλα είδη γραφείου που χρησιμεύουν στους φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το βιβλιοπωλείο διαθέτει επίσης τίτλους γενικού ενδιαφέροντος, καθώς και επιλεγμένες εκδόσεις του University of Nicosia Press. Βρίσκεται στο υπόγειο (-1) του κτηρίου Europa.

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή: 8:00 – 18:30

Υποδομές Εργαστηρίων

Μέσα από τις συνεχείς επενδύσεις μας σε υποδομές στην πανεπιστημιούπολη την τελευταία δεκαετία, και χάρη στη δέσμευσή μας για τεχνολογική πρόοδο, τα εργαστήριά μας έχουν εξελιχθεί σε καινοτόμους χώρους, με πόρους και εγκαταστάσεις αιχμής, που υποστηρίζουν τη διδασκαλία και την έρευνα.

Εργαστήρια Πληροφορικής

14 εργαστήρια εξοπλισμένα με προσωπικούς υπολογιστές
1 εργαστήριο πολυμέσων Apple Mac
1 εργαστήριο SUN εξοπλισμένο με σύγχρονους σταθμούς εργασίας Sun Ultra 20
Πιστοποιημένο πρόγραμμα EGEE
Συνολικά – 483 τερματικά
Εργαστήρια Μηχανικής

Πολιτικής Μηχανικής
Χρωματογραφίας
Ηλεκτρολογικής Μηχανικής & Μηχανικών Υπολογιστών
Μηχανολογικής Τεχνολογίας
Μηχανολογικών Δοκιμών & Κατασκευαστικής
Φυσικής & Προτυποποίησης
Μηχανικής Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου
Ραδιοτηλεπικοινωνιών
Ψύξης & Κλιματισμού
Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Τεχνολογίας Οχημάτων
Συγκόλλησης
Εργαστήρια Αρχιτεκτονικής

Ευέλικτες εγκαταστάσεις εύκολης προσαρμογής
Εξειδικευμένη βιβλιοθήκη
Λογισμικά ψηφιακού σχεδιασμού και κατασκευής
Δισδιάστατη/τρισδιάστατη και παραμετρική μοντελοποίηση
Κινούμενη εικόνα και απόδοση
CNC, 3D εκτυπωτής, κόπτης λέιζερ
Εργαστήρια Πολυμέσων και Ψηφιακής Επικοινωνίας

Στούντιο τηλεοπτικής παραγωγής με πλήρη ψηφιακή ροή εργασίας
Ψηφιακό στούντιο μετα-παραγωγής/μετεπεξεργασίας με 16 τερματικά Avid (οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο)
Ραδιοφωνικό στούντιο και στούντιο ήχου
Εξωτερικά συστήματα εγγραφής
Εργαστήρια Σχεδιασμού

Λογισμικά χειρισμού τρισδιάστατων εικόνων
Πακέτα σχεδιασμού CAD και VR
Λογισμικά εσωτερικής διακόσμησης και σχεδιασμού
Λογισμικά Animation
Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο CNC και CAM

Εργαστήρια Ψυχολογίας

Χώροι τεχνικών εργασιών, ελέγχου και πειραματισμού με αμφίδρομους καθρέφτες
Εξοπλισμός παρακολούθησης ψυχοφυσιολογικής ανταπόκρισης
Αυτοματοποιημένη συσκευή αρτηριακής πίεσης
Πλήρης οπτικοακουστική παρακολούθηση και εγγραφή
Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ)

Εργαστήρια Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Πλήρως εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα και αίθουσες μαγειρικής
Επαγγελματικό εστιατόριο χωρητικότητας 80 ατόμων εντός της πανεπιστημιούπολης
Εργαστήρια Καλών Τεχνών

Εικαστικών
Χαρακτικής
Φωτογραφίας/σκοτεινός θάλαμος
Εργαστήρια Παραστατικών Τεχνών

Χορού
Στούντιο μουσικής εξάσκησης και εκτέλεσης
Εργαστήρια Επιστημών Ζωής και Υγείας

Βιολογίας/Χημείας
Ανθρώπινης διατροφής
Σωματικής απόδοσης
Νοσηλευτικής
Φαρμακευτικής
Φυσικοθεραπείας
Εργαστήρια Ιατρικής

Κλινικών δεξιοτήτων
Τοπογραφικής Ανατομίας/Νευροανατομίας
Σωματικής απόδοσης
Προσομοίωσης ασθενούς
Μικροβιολογίας
Μοριακής βιολογίας
Εξειδικευμένη βιβλιοθήκη
Βιβλιοθήκη

2η μεγαλύτερη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη στην Κύπρο
100.000 βιβλία
500.000 ηλεκτρονικά βιβλία
30.000 ηλεκτρονικά περιοδικά

Υποδομές Πληροφορικής

Οι υποδομές πληροφορικής του Πανεπιστημίου παρέχουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε κατάλληλες υπηρεσίες διαδικτύου μέσα από μια σειρά τοπικών δικτύων υψηλών επιδόσεων (LAN), χρησιμοποιώντας 1GB σκελετό χτισμένο με καλώδια χαλκού και οπτικές ίνες.

Οι παροχές ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών Πληροφορικής, καθώς επίσης και φοιτητών που παρακολουθούν άλλα προγράμματα σπουδών και έρευνας. Το Κέντρο Υπολογιστών είναι εξοπλισμένο με το κατάλληλο υλικό που απαιτείται για την υποστήριξη διδασκαλίας και έρευνας σε τομείς τεχνογνωσίας εντός του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιούπολη διαθέτει 16 εργαστήρια υπολογιστών. Τα 14 από αυτά είναι εξοπλισμένα με προσωπικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι αναβαθμίζονται κάθε δύο χρόνια. Υπάρχει τουλάχιστον ένας εκτυπωτής δικτύου σε κάθε εργαστήριο. Ένα εκ των άλλων δύο εργαστηρίων είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές Apple Macintosh iMac και e-Mac, σαρωτές διαφανειών και Α4, έγχρωμο εκτυπωτή laser, σχεδιογράφο Α1 και ψηφιακές βιντεοκάμερες, για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη πολυμεσικών εφαρμογών. Τέλoς, το εργαστήριο σχεδιασμού είναι εξοπλισμένο με εκτυπωτή 3D, έγχρωμο εκτυπωτή A3 και σχεδιογράφο Α1. Το εργαστήριο SUN είναι εξοπλισμένο με σύγχρονoυς σταθμούς εργασίας Sun Ultra 20, που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τους τελειόφοιτους φοιτητές Πληροφορικής.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αποκτήσει τη δική του υποδομή πλέγματος Grid λαμβάνοντας αρχικά πιστοποίηση, ενώ στη συνέχεια ενώθηκε με το πρόγραμμα EGEE (Enabling Grids for E-Science), και έγινε το δεύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κύπρο (μετά το Πανεπιστήμιο Κύπρου) που παρέχει πρόσβαση, σε καθηγητές και τελειόφοιτους φοιτητές, σε υποδομές υπολογιστών τέτοιας υψηλής απόδοσης.

Όλοι οι υπολογιστές στα εργαστήρια είναι συνδεδεμένοι με το τοπικό δίκτυο (LAN) για να μοιράζονται τις υπηρεσίες των 10 διακομιστών που είναι στην αποκλειστική διάθεση των φοιτητών για τις σπουδές και έρευνές τους, συμπεριλαμβανομένων των Windows Server 2008, Unix (Linux) Servers και Sun Fire 480 Server, e-mail, MS SQL Server 2008 και Βάση Δεδομένων Oracle 10g, καθώς και ορισμένων άλλων υπηρεσιών, επιτρέποντας στους φοιτητές να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε πλατφόρμες και τεχνολογίες υψηλών αποδόσεων. Όλα τα εργαστήρια υπολογιστών είναι συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο μέσω εύρους ζώνης πάνω από 30 Mbit/s. Τα δίκτυα Wi-Fi είναι διαθέσιμα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Η βιβλιοθήκη λογισμικών του Πανεπιστημίου περιλαμβάνει τα λειτουργικά συστήματα UNIX (Solaris και Linux), τα συστήματα διαχείρισης βάσης δεδομένων Oracle και Microsoft SQL Server, διάφορα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικών, αυτοματισμού γραφείου και άλλα λογισμικά, τα οποία είναι στη διάθεση όλων των φοιτητών.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου εγγράφονται αυτόματα στο Microsoft Live @ edu, υπηρεσία που τους παρέχει λογαριασμό e-mail, προσωπικό χώρο αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο και διάφορα εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας.

Μία από τις πρόσφατες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο είναι η εγκατάσταση της πλατφόρμας Εικονικό Μαθησιακό Περιβάλον (Virtual Learning Environment – VLE). To VLE αποτελείται από δύο συστήματα διαχείρισης μάθησης (Moole και LAMS), διακομιστή διανομής περιεχομένου, και περιβάλλον ανάπτυξης περιεχομένου πολλαπλών μέσων. Το VLE διασφαλίζει την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη και διάδοση περιεχομένου, ενώ σημαντική είναι και η δυνατότητα που παρέχει για ασφαλή εξ αποστάσεως πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου, μέσω του λογισμικού MetaLib/SFX.

Συνολικά, τα εργαστήρια υπολογιστών διαθέτουν 483 τερματικά. Την εποπτία των εργαστηρίων έχει εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ τις ώρες αιχμής υπάρχουν επιπλέον εκπαιδευμένοι βοηθοί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών. Τριτοετείς φοιτητές Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στο Κέντρο Υπολογιστών ως βοηθοί υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Ο επιτυχής συνδυασμός άριστης εκπαιδευτικής τεχνολογίας και επαγγελματικής διαχείρισης, καθιστά το μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πλούσιο και δυναμικό.

Cine Studio

In furthering its cultural contribution to society, the University of Nicosia houses a film theatre on campus.
Through a long-standing collaboration with the Friends of Cinema Society, Cine Studio screens quality films throughout the year between September and June. These screenings include films of special interest: works of famous directors, film festivals originating from a particular country or genre, famous classics, and others.

Friends of Cinema Society
The University of Nicosia Cine Studio is host to the Cyprus Friends of Cinema society, which screens quality films as an alternative to mainstream Hollywood blockbusters.

The Society was founded in 1991 as a non-profit organization by a group of individuals with a passion for films at a time when Cypriot society was dominated by video rentals. Since its establishment, the Society organizes regular weekly screenings throughout the majority of the year.

The Society provides cinema audiences in Cyprus the opportunity to enjoy artistic and independent foreign films that hail from countries such as China, Japan and Iran. Friends of Cinema organizes several European film festivals throughout the year, often in collaboration with local embassies, which feature award winning films that highlight modern trends in world cinema.

Special Discounts
As part of a long-standing and successful collaboration between the University and the Society, the University of Nicosia community – which includes students, alumni, faculty and staff – are offered a special discount on the entrance fee.

This discount is valid only upon presenting the University Student ID or University Alumni Card.

Faculty and staff who would like to benefit from this arrangement are invited to request an annual Cine Studio Card, by emailing communications@unic.ac.cy with their name and surname, as well as the department/unit they are affiliated with. Colleagues who collected a card last year are kindly asked to indicate if they’d like to continue using this service, so that we can issue them a new card for the 2016-2017 period.

Individuals who do not display the proper form of identification will not be entitled to the special discount.

Εστιατόρια & Καφετέριες

Πολυάριθμα είναι τόσο τα εστιατόρια όσο και οι καφετέριες μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη. Η Έγκωμη, στα γεωγραφικά όρια της οποίας φιλοξενείται το UNIC, είναι ένα πολύ ζωντανό προάστιο της Λευκωσίας. Στα 40 και πλέον εστιατόρια, καφετέριες και μπιραρίες, όλα μια βόλτα απόσταση, μπορείτε να απολαύσετε κάποιο γεύμα, να πιείτε έναν καφέ, να ακούσετε ζωντανή μουσική, να παρακολουθήσετε κάποιο αθλητικό γεγονός ή απλά να χαλαρώσετε με τους φίλους σας.

Γύρω από την πανεπιστημιούπολη, δημοφιλείς διεθνείς αλυσίδες, όπως McDonald’s, KFC, Bennigan’s, Starbucks, Caffè Nero και άλλες, γεμίζουν με φοιτητοπαρέες που μαζεύονται εκεί στα ενδιάμεσα των μαθημάτων τους.

UFIT Fitness Centre

Το Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας του UNIC αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα γυμναστήρια της Λευκωσίας. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα κέντρα άσκησης στην Κύπρο, και παρέχει στους φοιτητές εξαιρετικές υπηρεσίες κάτω από την επιστημονική παρακολούθηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στον χώρο της άθλησης και της υγείας. Οι φοιτητές του UNIC απολαμβάνουν ειδικές τιμές.

Αθλητισμός στο UNIC

Η σωματική άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος αποβολής του άγχους, διατήρησης της καλής υγείας, αλλά και γνωριμίας με νέους ανθρώπους. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα αθλητικών προγραμμάτων και εγκαταστάσεων για άσκηση, ικανοποιώντας όλα τα επίπεδα ενδιαφέροντος, δέσμευσης και φυσικής κατάστασης. Το UNIC κυριαρχεί στον αγωνιστικό πανεπιστημιακό αθλητισμό στην Κύπρο. Tη χρονιά που μας πέρασε, 10 από τις αθλητικές ομάδες του πανεπιστημίου κατατάχθηκαν πρώτες, 5 ήρθαν δεύτερες, και άλλες 7 κατέλαβαν την τρίτη θέση σε διάφορα πρωταθλήματα ανάμεσα στα κυπριακά πανεπιστήμια. Στις νικήτριες ομάδες δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά πρωταθλήματα, τα οποία διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Αγωνιστικός Αθλητισμός
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διατηρεί αθλητικά προγράμματα υψηλών προδιαγραφών και είναι ενεργό μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ), με γυναικείες και ανδρικές ομάδες ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, χειροσφαίρισης, κολύμβησης, futsal, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μαραθώνιου δρόμου, μπιτς βόλεϊ, μπάντμιντον, τζούντο, ταεκβοντό, στίβου, και αντισφαίρισης.

Ψυχαγωγικός Αθλητισμός
Προσφέρονται, επίσης, πολυάριθμες άλλες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, που επιτρέπουν τη γνωριμία με συμφοιτητές ομοίων ενδιαφερόντων. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν χρωματοσφαίριση (paintball), μπόουλινγκ, πινγκ-πονγκ, ποδόσφαιρο στην άμμο, μπιτς βόλεϊ, πεζοπορία και καταδύσεις.

Αθλητικοί Όμιλοι
Οι Αθλητικοί Όμιλοι είναι, επίσης ιδιαίτερα δημοφιλείς, και καλύπτουν ανάμεσα σε άλλα, αθλήματα όπως αεροβική γυμναστική και άσκηση, καλαθόσφαιρα, μπόουλιγκ, κρίκετ, ποδηλασία, καταδύσεις, futsal, πολεμικές τέχνες, υπαίθριες δραστηριότητες, τρέξιμο και ταεκβοντό.

Φοιτητική Μέριμνα

Κατανοούμε τις προκλήσεις που έχει η ακαδημαϊκή ζωή και το σύνολο της πανεπιστημιακής εμπειρίας, γι’ αυτό θέσαμε ως σκοπό να βοηθούμε του φοιτητές μας να αντιμετωπίζουν δυναμικά ό,τι προκύψει.

Ariston Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Ένα από τα πιο ενδεικτικά ψυχομετρικά εργαλεία της επαγγελματικής συμβουλευτικής, το Ariston Test μπορεί να προσδιορίσει το είδος του επαγγέλματος που ταιριάζει στη φύση του χαρακτήρα σας. Τα αποτελέσματα του Ariston Test καταδεικνύουν ακόμα εάν η προσωπικότητά
σας συνάδει με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου περιβάλλοντος εργασίας ή ειδικότητας.

Κέντρο Φοιτητικής Επιτυχίας
Ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, γνωρίζουμε πως η σταθερή ακαδημαϊκή στήριξη ενισχύει τις πιθανότητες ακαδημαϊκής επιτυχίας των φοιτητών, γι’ αυτό και οι καθοδηγητές και σύμβουλοι που στελεχώνουν το Κέντρο Φοιτητικής Επιτυχίας είναι εδώ για να σας συμπαρασταθούν στις ανάγκες σας και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους ακαδημαϊκούς στόχους σας. Το Κέντρο παρέχει καθοδήγηση και στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σας, μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες, εξάσκηση ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, και εκπαιδευτική βοήθεια σε διάφορα μαθήματα στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Ομάδα Στήριξης Φοιτητών
Επιθυμία μας είναι να απολαύσετε στο έπακρο την εμπειρία σας ως φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, γι’ αυτό και η ομάδα Στήριξης Φοιτητών είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια με οτιδήποτε προκύψει. Είτε πρόκειται για πληροφορίες, είτε για καθοδήγηση ή παροχή συμβουλών σε σχέση με οποιαδήποτε ακαδημαϊκή ή προσωπική δυσκολία, θα έχετε τη στήριξη ενός Συμβούλου ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών
Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ)
Το ΚΕΣΥ είναι η πρώτη εκπαιδευτική κλινική ψυχολογίας στην Κύπρο. Το Κέντρο ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες ψυχικής υγείας των μελών της ευρύτερης κοινότητας, και να συμβάλει στην πρόοδο της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ψυχολογίας μέσω της συνεχούς έρευνας. Το Κέντρο προσφέρει ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον, το οποίο νοιάζεται για τους πελάτες του, δίνοντάς τους πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες. Έχει στόχο να επιμορφώνει και να εκπαιδεύει γονείς, φοιτητές, επαγγελματίες, αλλά και το ευρύτερο κοινό, μέσω εργαστηρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και προσωπικών συνεδρίων. Το ΚΕΣΥ λειτουργεί, επίσης, ως εκπαιδευτικός χώρος, στον οποίο οι φοιτητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπορούν να κάνουν την πρακτική άσκησή τους.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Το πανεπιστήμιο είναι ακρογωνιαίος λίθος για μια επιτυχημένη καριέρα. Προτεραιότητά μας είναι η στήριξή σας στην επίτευξη αυτού του στόχου. Γι’ αυτό τον λόγο δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της δυνατότητας εργοδότησής σας.
Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης, σας παρέχει συνεχή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές σας επιλογές, και σας βοηθά στη διερεύνηση των ευκαιριών για σταδιοδρομία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Σας παρέχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες και καθοδήγηση, μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, παρουσιάσεων και σεμιναρίων. Μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε άνοιξη το Γραφείο, είναι η ετήσια Έκθεση Σταδιοδρομίας, που προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης σε φοιτητές και αποφοίτους με πιθανούς εργοδότες. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EDCUNIC) προσφέρει καθοδήγηση και εκπαίδευση σχετικά με την αναζήτηση μαθητείας πρακτικής άσκησης ή/ και θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τοποθετήσεις αυτές αφορούν είτε συγκεκριμένα θεσμικά όργανα (π.χ. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Δικαστήριο) ή εταιρείες σε χώρες της ΕΕ. Επιπλέον, το EDC-UNIC βοηθά τους φοιτητές στη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους σε άλλη χώρα, παρέχοντας πρόσβαση σε σημαντικές νομικές, διαδικαστικές και δημογραφικές πληροφορίες.

Ευκαιρίες Διεθνούς Σταδιοδρομίας
Πολλοί απόφοιτοί μας επιδίωξαν και πέτυχαν να εργαστούν για γνωστές πολυεθνικές εταιρείες εντός και εκτός Κύπρου, καθώς και στις αντίστοιχες χώρες εθνικότητάς τους. Άλλοι ανέπτυξαν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πολλούς και ενδιαφέροντες τομείς της βιομηχανίας.

Θέσεις Εργασίας και Πρακτική Άσκηση
Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης ενημερώνεται για τις εξελίξεις τόσο σε επίπεδο οργανισμών όσο και ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. Στόχος του είναι να σας εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια και την τεχνογνωσία που απαιτείται από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Το Γραφείο
συνεργάζεται στενά με τον επιχειρηματικό κόσμο, για την ανάπτυξη αμφίδρομα επωφελών σχέσεων με εταιρείες και οργανισμούς. Λειτουργεί, παράλληλα, ως σύνδεσμος ανάμεσα σε φοιτητές, καθηγητές ερευνητές και βιομηχανία για πολύτιμες συνεργασίες, που περιλαμβάνουν ερευνητικά προγράμματα, πρακτική, εσωτερικές μαθητείες, και προοπτικές πλήρους εργοδότησης. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε για ευκαιρίες εργοδότησης και δυνατότητες πρακτικής άσκησης, για όλους τους φοιτητές και τους αποφοίτους του UNIC στα πλαίσια του επαγγελματικού δικτύου που έχει αναπτύξει το Γραφείο με εξέχοντες εταιρείες και οργανισμούς παγκοσμίως.

Ψυχαγωγία

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κοινωνικές εκδηλώσεις και νυχτερινή διασκέδαση, εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης, για όλα τα γούστα και για κάθε φοιτητικό προϋπολογισμό. Ένας συνδυασμός από κλαμπ, πάρτι, κινηματογραφικές αίθουσες (συμπεριλαμβανομένης της κινηματογραφικής σκηνής του Σινέ Στούντιο εντός της πανεπιστημιούπολης), εκδρομές και άλλες δραστηριότητες, προσφέρονται για νέες γνωριμίες, αναζήτηση νέων χόμπι, αλλά και συμμετοχή σε ομίλους και πρωτοβουλίες, που αποφέρουν πολύτιμες δεξιότητες και χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες.

Κοινωνικές Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

Η φοιτητική ζωή στο UNIC είναι γεμάτη με κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Διοργανώνονται πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, που μπορούν να ικανοποιήσουν ποικίλα γούστα της διεθνούς φοιτητικής μας κοινότητας. Όποιο και αν είναι το χόμπι ή το ενδιαφέρον σας, η πλειάδα φοιτητικών ομίλων του Πανεπιστημίου σας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις, πάρτι, εκδρομές, νυχτερινές εξόδους και άλλες δραστηριότητες. Το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του UNIC υποστηρίζει πολλούς εθνικούς ομίλους, μέσα από τους οποίους μπορούν οι φοιτητές να γνωρίσουν τις διαφορετικές κουλτούρες που συνυπάρχουν στο Πανεπιστήμιο, τις παραδόσεις, την ιστορία, τη μουσική και το φαγητό του κάθε έθνους – συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην κατανόηση της διαφορετικότητας στο πλαίσιο της κοινότητας. Τη δυνατότητα για νέες γνωριμίες, φιλίες και ατελείωτες ώρες διασκέδασης παρέχουν και οι πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης, όπως μουσικές συναυλίες, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, ομιλίες εκλεκτών καλεσμένων, κ.λπ., και για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το online ημερολόγιο εκδηλώσεων του UNIC. Πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό, ενώ αρκετές διοργανώνονται και υλοποιούνται από τους ίδιους τους φοιτητές.

Η Κύπρος

Το νησί βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Από τα αρχαία χρόνια, αποτελούσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στην περιοχή, με εμφανή την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική του ιστορία. Αρχαίοι Έλληνες, Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Βυζαντινοί, Φράγκοι και Οθωμανοί, έχουν αφήσει ισχυρή κληρονομιά, που ο σύγχρονος επισκέπτης μπορεί να δει και να θαυμάσει ακόμη και σήμερα.

Η Κύπρος είναι προικισμένη με χρυσές αμμουδιές, παρθένα πράσινα δάση και άλλες φυσικές ομορφιές, σε ένα από τα πιο υγιή περιβάλλοντα στον κόσμο, με μηδενική ρύπανση και απαλλαγμένη από τα δεινά των σύγχρονων βιομηχανικών χωρών. Η εγκληματικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, σχεδόν ανύπαρκτη, και οι Κύπριοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους, και τον ζεστό και φιλικό τρόπο με τον οποίο αγκαλιάζουν τους επισκέπτες στο νησί.

Παράλληλα, στα πρότυπα της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κόνγκ, η Κύπρος είναι σημαντικό χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο, με το 70% της οικονομίας της να στηρίζεται στις υπηρεσίες. Η οικονομική δραστηριότητα της χώρας επικεντρώνεται στις χρηματοοικονομικές και επαγγελματικές υπηρεσίες, τα τραπεζικά, τη διαχείριση επενδύσεων, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τα κτηματομεσιτικά.

Ο τόπος διαθέτει τις οικονομικές υποδομές για να στηρίζει χιλιάδες πολυεθνικές εταιρείες, χάρη σε ένα σταθερό και σύγχρονο νομικό και φορολογικό σύστημα, και ένα εργατικό δυναμικό με υψηλή μόρφωση και εξαιρετική ποιότητα ζωής. Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, η Κύπρος διαθέτει πέραν των 1,000 ξενοδοχειακών μονάδων και μια από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές κατά κεφαλήν στον κόσμο. Παράλληλα, η χώρα αποτελεί διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, όντας το 2ο μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης στον κόσμο, συντηρώντας και παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου νηολογίου, ενώ έχει το 3ο μεγαλύτερο νηολόγιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει παράλληλα ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τη βιομηχανία του νησιού. Είμαστε ο κορυφαίος παροχέας εκπαίδευσης του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο, έχουμε εξαιρετική ιστορία στις σπουδές φιλοξενίας, ενώ πρόσφατα ιδρύσαμε τη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως.

Μια ματιά στη Λευκωσία

Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, όπου το αρχαίο παρελθόν συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με το σύγχρονο παρόν. Δημοφιλής προορισμός για 20,000 και πλέον φοιτητές, η πόλη παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλους, συνδυάζοντας ποικίλες εκδηλώσεις, αξιοθέατα, αγορές, σπορ, τέχνες και πολιτισμό, που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα. Η μοναδική της ποικιλότητα και πολυπολιτισμικότητα, την καθιστούν μια φιλόξενη πατρίδα μακριά από την πατρίδα για όλους τους φοιτητές που επιδιώκουν να αναμειχθούν στα της πόλης.

Η Παλιά Λευκωσία.
Η μεσαιωνική περιτειχισμένη πόλη της Λευκωσίας μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής, με ένα παρελθόν που εξιστορεί την πορεία τόσο των ίδιων των Κυπρίων όσο και των πολλών πολιτισμών που έχουν αφήσει το σημάδι τους στο νησί. Τα ενετικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη περιλαμβάνουν μια σειρά από ιστορικά μνημεία, κτήρια, εκκλησίες, τζαμιά, μουσεία και γκαλερί τέχνης, τα οποία διηγούνται την ιστορία της περιοχής με έναν εξαιρετικά συναρπαστικό τρόπο.

Η Σύγχρονη Λευκωσία.
Βγαίνοντας από την εντός των αρχαίων τειχών παλιά πόλη, θα βρεθείτε στη σύγχρονη πόλη, η οποία αποτελεί στρατηγικό οικονομικό κέντρο και κορυφαίο επιχειρηματικό κόμβο, στέκοντας επάξια δίπλα στις άλλες μεγάλες σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Πρόσφατα, μάλιστα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη μικρού πληθυσμού ευρωπαϊκή πόλη από τους Financial Times για το ανθρώπινο δυναμικό (επίπεδο εκπαίδευσης) και τον τρόπο ζωής, ξεπερνώντας πόλεις όπως το Κέιμπριτζ, η Γενεύη και η Οξφόρδη.

Ως πρωτεύουσα της χώρας, η Λευκωσία είναι το εκπαιδευτικό, οικονομικό, τραπεζικό και διοικητικό της κέντρο. Η πόλη βρίθει από πρωτοποριακές ερευνητικές και τεχνολογικές πρωτοβουλίες, με ένα ιδιαίτερα ενεργό startup οικοσύστημα, και πληθώρα επιχειρηματικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Στη Λευκωσία μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει παράλληλες εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, και Φεστιβάλ, δράσεις που προσελκύουν ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Αριστεία στην Εξ Αποστάσεως / Ηλεκτρονική Εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει 28 πρωτοποριακά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, κάνοντας χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών και των πιο σύγχρονων μοντέλων σχεδιασμού μάθησης.
Αναπόσπαστο μέρος της προσέγγισής μας στον σχεδιασμό των εξ αποστάσεως μαθημάτων είναι η δέσμευση του UNIC να παρέχει γνώση στους φοιτητές, ώστε να αναπτύξουν ανωτάτου επιπέδου δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, προβληματισμού και επίλυσης προβλημάτων. Έμφαση δίνεται, επίσης, στην ικανότητα των φοιτητών για οικοδόμηση γνώσης μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή στην κοινωνική μάθηση. Σε αναγνώριση των προσπαθειών του, το Πανεπιστήμιο έχει διακριθεί με τα σημαντικότερα βραβεία για την ποιότητα και την αριστεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πιστοποίηση EFQUEL
Το UNIC είχε επιτύχει την «Πιστοποίηση UNIQUe για την Ποιότητα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Αριστεία στη Χρήση της Τεχνολογίας της Πληροφορικής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που απονέμετο από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση (EFQUEL). Το EFQUEL υπήρξε ένας από τους κύριους ευρωπαϊκούς φορείς αξιολόγησης/πιστοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όντας πρωτοπόρος στη διαδικασία εκσυγχρονισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, καθώς και στη διασφάλιση
της ποιότητας.

Η πιστοποίηση UNIQUe αποτελούσε ένα εκ των δύο υφιστάμενων ευρωπαϊκών βραβείων αξιολόγησης της ποιότητας όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το οποίο είχε απονεμηθεί σε ελάχιστα μόνο πανεπιστήμια. Το βραβείο επιβεβαιώνει τα πρότυπα ποιότητας, καθώς και τη στρατηγική, τις υποδομές, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό, που απαιτούνται για την άριστη παροχή των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Βραβείο EADTU E-xcellence
Το UNIC έχει διακριθεί, επίσης, με την πιστοποίηση «E-xcellence» από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Εξ Αποστάσεως Πανεπιστημιακή Διδασκαλία (EADTU). Το EADTU είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός φορέας στην ηλεκτρονική, ανοικτή και ευέλικτη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και βρίσκεται στην καρδιά της ατζέντας εκσυγχρονισμού των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (EADTU) αριθμούν 15 Ιδρύματα και 14 εθνικές κοινοπραξίες ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από 25 χώρες, καλύπτοντας συνολικά πέραν των 200 πανεπιστημίων και περίπου 3 εκατομμύρια φοιτητές. Το μέσο συγκριτικής αξιολόγησης ποιότητας E-xcellence στηρίζει πανεπιστήμια για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής, ανοικτής και ευέλικτης εκπαίδευσης, σε επίπεδο προγραμμάτων, διδακτικού προσωπικού, καθώς και σε θεσμικό επίπεδο. Με την ένταξή του στους Συνεργάτες στην Ποιότητα E-xcellence, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
ουσιαστικά επιβραβεύεται για τη συνεχή βελτίωση των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η εξασφάλιση της πιστοποίησης επιβεβαιώνει, επίσης, ότι το UNIC προσφέρει ποιοτικά ελεγχόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αναβαθμίζεται διαρκώς, ακολουθώντας πάντα τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Εικονική Περιήγηση

Δείτε την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μέσα από τις πανοραμικές 360° εικονικές περιηγήσεις μας και ρίξτε μια ματιά στους χώρους και τις υπερσύγχονες υποδομές μας. Κάντε κλικ στην εικόνα για να ξεκινήσετε την εικονική περιήγηση στο συγκεκριμένο κτήριο.