4
Πτυχίο
Πλήρης
330
Αγγλική
Χειμερινό | Εαρινό ΕξάμηνοΠερισσότερες Πληροφορίες

logo st georges unic

Bachelor in Medicine and Bachelor in Surgery (MBBS)

Το τετραετές πρόγραμμα σπουδών, που απευθύνεταινσε άτομα τα οποία είναι ήδη κάτοχοι πρώτου πτυχίου, απονέμεται από το πανεπιστήμιο St George’s, University of London, το οποίο είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο και εγκεκριμένο από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου (GMC). Το πρόγραμμα, που οδηγεί σε Πτυχίο Ιατρικής MBBS, θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα και πλέον ανταγωνιστικά προγράμματα για επίδοξους φοιτητές Ιατρικής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται από το St George’s από το 2000 και είχε στόχο να προσελκύσει απόφοιτους με εμπειρίες πέραν του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε άμεσα, και σήμερα, το MBBS του St George’s αναγνωρίζεται ως ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών.

Σκοπός του Πτυχίου Ιατρικής MBBS είναι να παράγει πτυχιούχους με τις απαραίτητες γνώσεις, κατανόηση, δεξιότητες και νοοτροπία που απαιτούνται για την πρακτική άσκηση της Ιατρικής με επαγγελματισμό και επάρκεια, σε ένα πολυ-επαγγελματικό περιβάλλον με επίκεντρο τον ασθενή, παρέχοντάς τους τα εφόδια για μια σταδιοδρομία που επιτρέπει τη δια βίου μάθηση και την επαγγελματική ανάπτυξη.

Download Brochure

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Tμήμα Διεκπεραίωσης Αιτήσεων στο email: admissions@myunifind.com

Διαδικασία Εισδοχής

Εισδοχή στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει είτε κατά το Χειμερινό είτε κατά το Εαρινό εξάμηνο.

Παρακάτω θα βρείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να μας αποστείλετε, ούτως ώστε τo Tμήμα Διεκπεραίωσης Αιτήσεων να αναλάβει την διαδικασία προεγγραφής σας, με τον έλεγχο και την αποστολή της Αίτησης Εισδοχής στο Πανεπιστήμιο. Όταν έχετε συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα τα αποστέλλετε στο admissions@myunifind.com μαζί με την συμπληρωμένη ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης της υποψηφιότητάς σας.

Τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή στα Προπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι τα εξής:

  • Συμπληρωμένη Αίτηση Εισδοχής – Για να κατεβάσετε την Αίτηση Εισδοχής, πατήστε εδώ.
  • Αντίγραφο απολυτηρίου
  • Αντίγραφο ταυτότητας
Διάρκεια και Δομή Προγράμματος

Τέσσερα χρόνια για την απόκτηση του πτυχίου MBBS. Τα πρώτα δύο χρόνια του προγράμματος πραγματοποιούνται στην Κύπρο και τα τελευταία δύο χρόνια, της κλινικής άσκησης, σε εγκεκριμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπως το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στην Κύπρο, το Sheba Medical Centre στο Ισραήλ και το Swedish Covenant Hospital στο Σικάγο, Αμερική.

Κριτήρια Εισδοχής

Οι υποψήφιοι πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν ένα πτυχίο (όπως για παράδειγμα το πτυχίο Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας) με γενικό βαθμό ισοδύναμο με 2.2 Honours ή να έχουν μεταπτυχιακό τίτλο (π.χ. MSc, MPhil ή PhD) σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών, να επιτύχουν στο Medical College Admission Test (MCAT) ή στο Graduate Australian Medical School Admission Test (GAMSAT) και να περάσουν από συνέντευξη.

Για όσους ενδιαφέρονται, η εξέταση του Medical College Admission Test (MCAT) προσφέρεται και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Tμήμα Διεκπεραίωσης Αιτήσεων στο email: admissions@myunifind.com

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

1

2

Section 1
Final Quiz