4
Πτυχίο
πλήρης | μερική
240
Ελληνική
Χειμερινό / Εαρινό ΕξάμηνοΠερισσότερες Πληροφορίες
Bachelor of Science (BSc)

Το πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού αποτελεί μια καινοτομία για τα κυπριακά δεδομένα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε όλο το εύρος της αθλητικής επιστήμης, ούτως ώστε να μπορούν να ασκήσουν επιτυχώς το επάγγελμα του αθλητικού επιστήμονα (π.χ. καθηγητή φυσικής αγωγής, γυμναστή, προπονητή κτλ), ή/και να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε σχετικούς με την αθλητική επιστήμη κλάδους. Μέσα από το πρόγραμμα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών τους (εξάμηνα Α’ – Ε’), να ακολουθήσουν την εξειδικευμένη κατεύθυνση της Προπονητικής (Sports Coaching) (εξάμηνα ΣΤ’ – Η’).

Η εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους ακαδημαϊκούς με ειδίκευση στην επιστήμη του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, αλλά και σε άλλες βιολογικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πρακτική άσκηση (π.χ. στη Φυσική Αγωγή, Προπονητική) σε σχολεία ή/και σε αθλητικές ομάδες.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές και γυμναστές (σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, κέντρα υγείας και γυμναστήρια). Η εις βάθος θεωρητική και πρακτική διδασκαλία εντός του πλαισίου του προγράμματος έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την καθοδήγηση και την άρτια κατάρτιση των φοιτητών σε θέματα του τομέα της επιστήμης του αθλητισμού.

Ο συνδυασμός και η ποικιλία των μαθημάτων καθιστούν δυνατή την απόκτηση ειδικών γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρωμένους αθλητικούς επιστήμονες και μελλοντικούς επαγγελματίες στο χώρο της αθλητικής επιστήμης.

Προσφέρονται 2 κατευθύνσεις:
  • Προπονητική
  • Σύγχρονοι Μέθοδοι Εκγύμνασης και Ανάπτυξη Φυσικής Κατάστασης
Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Oι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν κυρίως ως Γυμναστές σε σχολεία και σε αθλητικές ομάδες ή συλλόγους, προπονητές (κατεύθυνση προπονητικής), σε γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και κέντρα άσκησης και υγείας, συνεργάτες σε εργομετρικά κέντρα, κ.ά. Επιπλέον, μπορούν να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της αθλητικής επιστήμης, της φυσικής αγωγής και σε σχετικούς κλάδους.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Μετά την απόκτηση Πτυχίου (Bachelor’s Degree) οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη της Άσκησης και της Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Διαδικασία Εισδοχής

Εισδοχή στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει είτε κατά το Χειμερινό είτε κατά το Εαρινό εξάμηνο.

Παρακάτω θα βρείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να μας αποστείλετε, ούτως ώστε τo Tμήμα Διεκπεραίωσης Αιτήσεων να αναλάβει την διαδικασία προεγγραφής σας, με τον έλεγχο και την αποστολή της Αίτησης Εισδοχής στο Πανεπιστήμιο. Όταν έχετε συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα τα αποστέλλετε στο admissions@myunifind.com μαζί με την συμπληρωμένη ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης της υποψηφιότητάς σας.

Τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή στα Προπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι τα εξής:

  • Συμπληρωμένη Αίτηση Εισδοχής – Για να κατεβάσετε την Αίτηση Εισδοχής, πατήστε εδώ.
  • Αντίγραφο απολυτηρίου
  • Αντίγραφο ταυτότητας
Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

epistimitouathlitismou1

epistimitouathlitismou2

epistimitouathlitismou3

 

 

Section 1
Final Quiz