4
Πτυχίο
πλήρης | μερική
240
Ελληνική
Χειμερινό / Εαρινό ΕξάμηνοΠερισσότερες Πληροφορίες
Bachelor of Science (BSc)

Το πρόγραμμα ετοιμάζει, μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων μαθημάτων, επαρκώς εκπαιδευμένους και προσοντούχους απόφοιτους για την αγορά εργασίας του 21ου αιώνα, οι οποίοι θα μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στη Διατροφολογία και Διαιτολογία, προς όφελος της δημόσιας υγείας στην Κύπρο ή στη χώρα που θα επιλέξουν να εξασκήσουν το επάγγελμά τους. Είναι ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο στηρίζεται στις βασικές επιστήμες της Διατροφολογίας και Διαιτολογίας, και στην πρακτική εφαρμογή των αρχών των επιστημών της υγείας στη διατροφή. Έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να πληροί τις προϋποθέσεις για αίτηση σε επαγγελματικές σχολές, όπως Iατρική, Oδοντιατρική, Φυσικοθεραπεία και άλλα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στον τομέα της Διατροφολογίας και της Διαιτολογίας, όπως για παράδειγμα σε ερευνητικά ινστιτούτα διατροφής σε όλο τον κόσμο ή σε διαιτολογικά κέντρα/γραφεία. Εν όψει της αύξησης του δημόσιου ενδιαφέροντος για τη διατροφή και την υγεία, οι προσοντούχοι διατροφολόγοι/διαιτολόγοι τυγχάνουν μεγάλης ζήτησης. Μπορούν να εργαστούν σε συνδέσμους καταναλωτών, σε εταιρείες τροφίμων λιανικής πώλησης και στη βιομηχανία τροφίμων. Επίσης, ως δημοσιογράφοι σε θέματα που άπτονται της διατροφής και της υγείας.

Επαγγελματική Κατοχύρωση

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εγγραφούν στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου γεγονός που θα τους επιτρέψει πλήρη άσκηση του επαγγέλματος τους.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να συνεχίσουντις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπως στην Κλινική Διαιτολογία (MSc) και να εξειδικευτούν σε τομείς όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η διατροφική υποστήριξη, η δημόσια υγεία κ.ά. και ακολούθως σε αντίστοιχα διδακτορικά προγράμματα (PhD) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αλλά και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Διαδικασία Εισδοχής

Εισδοχή στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει είτε κατά το Χειμερινό είτε κατά το Εαρινό εξάμηνο.

Παρακάτω θα βρείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να μας αποστείλετε, ούτως ώστε τo Tμήμα Διεκπεραίωσης Αιτήσεων να αναλάβει την διαδικασία προεγγραφής σας, με τον έλεγχο και την αποστολή της Αίτησης Εισδοχής στο Πανεπιστήμιο. Όταν έχετε συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα τα αποστέλλετε στο admissions@myunifind.com μαζί με την συμπληρωμένη ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης της υποψηφιότητάς σας.

Τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή στα Προπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι τα εξής:

  • Συμπληρωμένη Αίτηση Εισδοχής – Για να κατεβάσετε την Αίτηση Εισδοχής, πατήστε εδώ.
  • Αντίγραφο απολυτηρίου
  • Αντίγραφο ταυτότητας
Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

diatrofologiabsc1 diatrofologiabsc2

 

Section 1
Final Quiz